شیوع هپاتیت آ با توت فرنگی در آمریکا، به ما چه می آموزد

به گزارش وبگردی طفره، شیوع هپاتیت آ یک عفونت بسیار مسری کبدی ناشی از ویروس هپاتیت آ (HAV) باعث جمع آوری توت فرنگی های منجمد فروخته شده در چندین فروشگاه در لس آنجلس در کالیفرنیا به عنوان بخشی از شیوع این بیماری در چندین استان شده است.

شیوع هپاتیت آ با توت فرنگی در آمریکا، به ما چه می آموزد

به گزارش وبگردی طفره به نقل از یاهو نیوز، در سال گذشته توت فرنگی ارگانیک تازه به عنوان منبع شیوع چند ایالتی هپاتیت آ در امریکا شناخته شد. در سال 2016 میلادی شیوع دیگری از هپاتیت آ به وسیله توت فرنگی منجمد رخ داد.

با این وجود، مسئله تنها توت فرنگی نیست. در ادامه نگاهی به مواد غذایی ای خواهیم داشت که بیش تر در معرض خطر آلوده شدن به هپاتیت آ قرار دارند و برترین راه برای محافظت از خود در برابر آن ویروس را مطرح خواهیم کرد.

کدام مواد غذایی بیش تر در معرض آلوده شدن به هپاتیت آ قرار دارند؟

از لحاظ نظری هر ماده غذایی ای می تواند به هپاتیت آ آلوده گردد. در عمل مواد غذایی آلوده شده بیش تر سبزیجات خام از جمله سالاد، میوه، صدف، یخ و آب را شامل می شوند.

تمام مواد غذایی در معرض خطر آلودگی به ویروس هپاتیت آ قرار دارند به ویژه اگر به وسیله فردی که با آن ویروس تماس داشته آلوده شوند و یا ماده غذایی در آب کثیف و آلوده قرار گرفته باشد. اگرچه در امریکا چندان رایج نیست، اما از سال 2011 میلادی شیوع هپاتیت آ مرتبط با مواد غذایی، چون گوش ماهی خام، ماهی تن منجمد، دانه های انار و توت سیاه (بلک بری) گزارش شده است.

آیا محصولات ارگانیک بیش تر در معرض خطر آلوده شدن به هپاتیت آ قرار دارند؟

محصولات ارگانیک مطمئنا مصرف نماینده را از ابتلا به هپاتیت آ محافظت نمی نمایند.

طبق نتیجه مطالعه ای انجام شده در سال 2016 میلادی در ایالات متحده شیوع بیش تر هپاتیت آ به وسیله غذاهای ارگانیک بیشتر از مواد غذایی معمولی مشاهده شده است. در فاصله سال های 1992 تا 2014 میلادی 19 مورد شیوع ویروسی و باکتریایی به وسیله مواد غذایی ارگانیک ایجاد شد.

شیوع اخیر هپاتیت آ در مواد غذایی ارگانیک وجود داشته، زیرا افراد بیشتری نیز مواد غذایی ارگانیک را فراوری و مصرف می نمایند.

آن چه می توان با اطمینان گفت این است که خطر آلوده شدن هر محصولی به هپاتیت آ با بهداشت نامناسب و ضعیف صرفنظر از این که محصول به صورت ارگانیک یا معمولی رشد نموده باشد افزایش می یابد.

ویروس هپاتیت آ چگونه افراد را مبتلا می نماید؟

هپاتیت آ به وسیله خوردن چیزی که حاوی ویروس است انتقال می یابد. این بدان معناست که اغلب ویروس به وسیله نوشیدن آب یا مصرف غذای آلوده انتقال می یابد. به این نوع انتشار راه مدفوع - دهانی گفته می گردد که در آن غذا یا آب مصرف شده به وسیله مدفوع فرد آلوده شده، سرایت می نماید.

دیگر راه های احتمالی ابتلا به هپاتیت نشستن دست ها و سپس خوردن غذا پس از تماس با وسایل آلوده مانند سطوح و پوشاک است. انتقال به وسیله بلعیدن ویروس هپاتیت آ است. خطر انتقال هپاتیت آ نیز در مناطقی که شرایط بهداشتی نامناسبی وجود دارد و در میان افرادی که بهداشت شخصی ضعیفی دارند بیش تر است.

چگونه متوجه می شوید که آلوده شده اید؟

علائم شایع هپاتیت آ شامل حالت تهوع، اسهال، از دست دادن اشتها، تب و احساس خستگی هستند. بعضی از افراد ممکن است علائم طولانی تر و حتی جدی تر، اما نادرتری مانند نارسایی کبد یا مرگ را داشته باشند اگرچه شیوع هپاتیت آ در افراد بالای 50 سال و مبتلا به سایر بیماری های مزمن شایع تر است.

ممکن است دو هفته به طول انجامد تا علائم ظاهر شوند به این معنی که محتمل است در حالی که عفونت هم چنان در حال توسعه است هیچ گونه علائمی نداشته باشید.

آزمایش خون می تواند تشخیص دهد که آیا شما به ویروس هپاتیت آ آلوده شده اید یا خیر. خبر خوب این است که 85 درصد افراد مبتلا به هپاتیت آ ظرف مدت سه ماه و بدون هیچ گونه عارضه یا آسیب کبدی بهبود می یابند. ابتلا به عفونت هم چنین به این معنی است که آنتی بادی هایی فراوری می کنید که به شما ایمنی مادام العمر می دهند.

برای محافظت از خود در برابر هپاتیت آ چه کاری می توانید انجام دهید؟

نخستین کاری که می توانید انجام دهید آن است که در برابر هپاتیت آ واکسینه شوید. این واکسن مجموعه ای از دو واکسن است که حداقل شش ماه از هم فاصله دارند و برای افراد بالای 12 ماه در دسترس است. ایمنی واکسن هپاتیت آ باید 95 درصد محافظت را احتمالا 20 تا 30 سال فراهم کند. از آنجایی که بهداشت یکی از عوامل تاثیرگذار در خصوص انتشار ویروسی است که باعث هپاتیت آ می گردد شستن کامل دست ها (حداقل برای 20 ثانیه) با آب گرم و صابون پس از دست زدن به غذای خام، تعویض پوشک، استفاده از توالت یا پیش از غذا خوردن لازم است. حتما پیش و بعد از تهیه غذا نیز تمام سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

اگر قصد سفر به مکانی با نرخ شیوع بالای هپاتیت آ را دارید توصیه می گردد از خوردن میوه ها و سبزیجات خام، صدف و آب و یخ تصفیه نشده خودداری کنید. پیش از نوشیدن یا درست کردن یخ آب شیر یا چاه را جوشانده یا از آب بطری (آب معدنی) بهره ببرید. در نهایت آن که نسبت به مواد غذایی ای که ممکن است شما را در معرض خطر آلوده شدن به ویروس قرار دهند مطلع باشید.

منبع: فرارو

به "شیوع هپاتیت آ با توت فرنگی در آمریکا، به ما چه می آموزد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیوع هپاتیت آ با توت فرنگی در آمریکا، به ما چه می آموزد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید