طرز تهیه آش ماش و شلغم به 2 روش با گوشت و بدون گوشت

به گزارش وبگردی طفره، آش ماش و شلغم یکی از بهترین برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است. در ضمنً با یک تیر، دو نشان می زنید. یعنی هم می توانید از خواص ماش و هم از بهره ببرید. آش ماش با شلغم بدون گوشت یک آش مقوی برای گیاهخواران هم هست و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در این مقاله از در ، طرز تهیه آش ماش و شلغم را به 2 روش با گوشت و بدون گوشت و مخصوص گیاهخواران را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه آش ماش و شلغم به 2 روش با گوشت و بدون گوشت

طرز تهیه آش ماش و شلغم بدون گوشت

زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

زمان مورد نیاز برای پخت آش ماش و شلغم بدون گوشت: 45 دقیقه

مواد لازم برای تهیه آش ماش و شلغم

ماش: 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

شلغم: 4 عدد درشت

پیاز: 2 عدد میانه

برنج نیم دانه: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

سبزی آش (تره، جعفری، شوید و گشنیز): 500 گرم

نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

کشک برای تزیین: به مقدار دلخواه

مراحل طرز تهیه آش ماش و شلغم

برای درست کردن آش ماش با شلغم مقوی و خوشمزه، ماش و برنج را از قبل خیس کنید. سپس آنها را آبکشی کرده و با پیاز داغ تفت دهید. ماش و برنج را با آب بپزید و بعد شلغم و سبزی آش را اضافه کنید. برای مشاهده ادامه و جزییات مراحل تهیه آش ماش و شلغم برای سرماخوردگی، مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول: مواد آش را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش شلغم با ماش و برنج، ماش ها را پاک کنید تا سنگریزه و ناخالصی های آن گرفته شود. سپس آن را بشویید و در یک کاسه بریزید. روی ماش ها را مقداری آب بریزید تا حدی که روی دانه های ماش را بپوشاند.

را هم پاک کنید و چند بار بشویید. روی آن را آب بریزید و کمی نمک اضافه کنید. صبر کنید تا حدود 30 دقیقه ماش و برنج در آب خیسانده شوند.

مرحله دوم: پوست ماش را بگیرید

هر چند بهتر است پوست ماش را جدا نکنید چون پوست آن حاوی مواد معدنی زیادی است، ولی در صورتی که دلتان نمی خواهد داخل آش، پوست ماش هم باشد، آن ها را جدا کنید. این مرحله اختیاری است و می توانید آن را انجام ندهید. برای گرفتن پوست ماش، ماش ها را بعد از خیساندن، در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید.

بعد از جوش آمدن آب، پوست ماش ها جدا می شود و روی سطح آب می آید. می توانید با کفگیر، پوست ها را جدا کنید. سپس ماش ها را از آبکش رد کنید تا پوست آنها به خوبی جدا شود.

مرحله سوم: پیاز داغ درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه آش ماش و شلغم، پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز، خرد کنید. در یک قابلمه کمی روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید. سپس پیازها را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. مقداری از پیاز سرخ شده را کنار بگذارید تا با، روی آش را بعد از پخت تزیین کنید.

مرحله چهارم: ماش و برنج را بپزید

برنج و ماش را آبکشی کنید و در قابلمه بریزید. روی آنها را آب بریزید و اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا حدود 30 دقیقه، ماش و برنج روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند. در این مدت چند بار به قابلمه سر بزنید و مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله پنجم: بقیه مواد آش را اضافه کنید

وقتی برنج و ماش پختند، شلغم ها را بشویید و سر و ته آنها را جدا کنید. شلغم ها را به صورت نگینی خرد کنید. سبزی آش را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. سپس شلغم ها و سبزی آش را به قابلمه اضافه کنید. مواد را هم بزنید و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت 20 تا 30 دقیقه دیگر بپزند و طعم یکدستی بگیرند.

مرحله ششم: آش ماش و شلغم را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه آش ماش با شلغم، وقتی همه مواد پختند و جا افتادند، آنها را بچشید. در صورت دلخواه به آش، از چاشنی های ترش مثل آبلیمو یا آب نارنج اضافه کنید. سپس به صورت جداگانه، درست کنید. وقتی آش به طعم دلخواهتان رسید، آن را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماش خوشمزه و مقوی با گوشت و بدون گوشت

طرز تهیه آش ماش و شلغم با گوشت گوسفندی

زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

زمان مورد نیاز برای پخت آش ماش و شلغم با گوشت: 1/5 ساعت

مواد لازم برای تهیه آش ماش و شلغم با گوشت

گوشت گوسفندی (ترجیحا گردن): 250 گرم

شلغم: 2 عدد بزرگ

ماش: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

هویج: 2 عدد میانه

اسفناج و گشنیز: 300 گرم

سیر: 2 حبه

پیاز: 3 عدد

آویشن خشک: 1 قاشق چای خوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه آش ماش و شلغم برای سرماخوردگی

آش ماش و شلغم با گوشت گوسفندی، به خاطر پروتئین و چربی حیوانی، مقوی تر است و می توان از آن به عنوان یک وعده شام یا ناهار هم استفاده کرد. زمان تهیه آش ماش و شلغم با گوشت کمی بیشتر است و اگر می خواهید سریع تر درست شود، می توانید برای پختن گوشت، از زودپز استفاده کنید. برای تهیه آش ماش و شلغم، دستورالعمل زیر را انجام دهید.

مرحله اول: مواد را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش ماش و شلغم با گوشت، ماش را پاک کنید و بشویید. سپس در یک کاسه بریزید و روی آن را با آب بپوشانید. به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت ماش را بخیسانید. پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید.

آنها را با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سیر را هم پوست بگیرید و ریز خرد کنید و در آخر به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا عطر بلند شود. نصف پیاز ها و سیر را جدا کنید و برای تزیین کنار بگذارید.

مرحله دوم: گوشت را بپزید

گوشت گردن را بدون این که خرد کنید، به پیاز و سیر تفت داده شده داخل قابلمه اضافه کنید. کمی آن را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. سپس و فلفل را اضافه کنید. اجازه دهید 2 تا 3 دقیقه گوشت با پیاز و سیر تفت بخورد و سپس روی آن را مقداری آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت ها کاملا بپزند. بعد گوشت پخته را ریش ریش کنید.

مرحله سوم: ماش را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه آش ماش و شلغم با گوشت و هویج، ماش را آبکش کنید و با مقداری آب روی حرارت بپزید. هویج و شلغم را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را هم به ماش در حال پخت بیفزایید. در آخر اسفناج و گشنیز را بشویید و خرد کنید و به مواد آش اضافه کنید.

مرحله چهارم: همه مواد را با هم بپزید

وقتی گوشت را ریش ریش کردید، آن را به همراه آبی که گوشت را در آن پخته بودید، به قابلمه ماش اضافه کنید. و دم کرده را هم اضافه کنید. نمک و چاشنی های دلخواه را اضافه کنید و بگذارید آب آش کم شود و جا بیفتد. آش که یکدست شد. آن را سرو کنید و روی آن را با پیاز داغی که کنار گذاشته بودید، تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

سوالات متداول

طرز تهیه آش ماش و شلغم با بلغور چگونه است؟

در این روش از طرز تهیه آش ماش، مانند روش اول یا دوم می توانید به جای برنج، بلغور گندم اضافه کنید. بلغور را از قبل در مقداری آب بخیسانید و در 30 دقیقه پایانی به آش اضافه کنید. چون بلغور زود می پزد و ته می گیرد، مراقب باشید که هر چند دقیقه یکبار، آش را هم بزنید.

طرز تهیه آش ماش و شلغم با گوشت چرخ کرده چگونه است؟

در این روش، به جای گوشت گوسفندی، از گوشت چرخ کرده استفاده می شود. گوشت چرخ کرده را با پیاز و ادویه ها تفت بدهید و سپس ماش و دیگر مواد را اضافه کنید و مانند روش اول یا دوم طرز تهیه آش شلغم با ماش، آن را بپزید. برای پخت این آش زمان کمتری نسبت به پخت آش ماش و شلغم با گوشت نیاز دارد.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه آش ماش و شلغم به 2 روش با گوشت و بدون گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش ماش و شلغم به 2 روش با گوشت و بدون گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید