باید ها و نباید های خوراکی در هنگام اسهال

به گزارش وبگردی طفره، اسهال بر اثر آلرژی یا مسمومیت غذایی، یا به دلیل یک بیماری مزمن مانند سندرم روده تحریک پذیر یا کرون رخ می دهد. رژیم غذایی و اسهال بطور پیچیده ای با هم در ارتباط هستند. اگر به مدت طولانی دچار اسهال و ناراحتی گوارشی بوده اید، رژیم غذایی تان، می تواند این مشکل را رفع کند. زمانی که دچار اسهال می شوید، غذا های خاصی وجود دارند که با مصرف آن ها می توانید سیستم گوارشی خود را به حالت اولیه برگردانید. البته غذا هایی هم هستند که باید از خوردن آن ها پرهیز کنید.

باید ها و نباید های خوراکی در هنگام اسهال

غذاهای مضر اسهال و آنچه هنگام اسهال نباید بخورید

محصولات لبنی
اولین گروه غذاهایی که باید از خوردن آن اجتناب کنید آن هایی هستند که از شیر درست شده اند.

حتی اگر به لاکتوز حساسیت ندارید، ممکن است ایده خوبی باشد تا برای درمان اسهال از مصرف لبنیات خود داری کنید اسهال می تواند باعث کاهش اندازه آنزیم لاکتوز گردد. لاکتوز، برای هضم شکر لبنیات برای بدن ضروری است.

اگر شکر شیر هضم نشده باشد، می تواند به علائم دیگری از جمله گاز، نفخ، تهوع و اسهال منجر گردد.

اینها بعضی غذاهای حاوی لاکتوز هستند:

شیر، کرم

پنیر

بستنی

خامه

یک استثنا ماست است. پروبیوتیک ها در ماست می توانند به بدن یاری نمایند تا درمان گردد. ماست ساده را انتخاب کنید.

غذاهای چرب
غذاهایی که حاوی اندازه چربی بالا هستند می توانند موجب انقباضات روده شوند و باعث واکنش به سیستمی گردد که قبلا حساس بوده است. بنابراین باید از غذاهایی مانند:

غذاهای چرب

فست فود

گوشت گوساله

غذاهای سرخ شده

انتخاب های بهتر شامل پروتئین های کم چرب مانند مرغ سفید یا بوقلمون و یا سوپ گوشت است.

خوراکی های بدون شکر
بعضی شیرین نماینده های مصنوعی و شکر اثر ضد یبوست دارند و هم چنین باعث گاز و نفخ می گردد. پس تا زمانی که احساس بهتری داشته باشید، بهتر است از آن دوری کنید:

نوشابه های رژیمی

شکلات های بدون شکر

آدامس بدون قند. 1

قهوه
هنگام ابتلا به اسهال باید مصرف قهوه را کنار بگذارید. کافئین موجود در قهوه به شل شدن مدفوع منجر می گردد.

بعلاوه، کافئین دارای اثر ادرارآور است که می تواند کم آبی بدن ناشی از اسهال را تشدید کند.

حبوبات
در لیست مواد غذایی که باید هنگام ابتلا به اسهال از آنها پرهیز کنید، حبوبات را نمی توان نادیده گرفت.

حبوبات می توانند با عبور از روده کوچک به صورت گوارش نشده وارد روده بزرگ شوند.

حبوبات گوارش نشده یکی از دلایل اصلی نفخ شکم و بعلاوه اسهال محسوب می شوند.

بعلاوه، حبوبات از محتوای بالای لکتین برخوردار هستند، که کلاسی از پروتئین ها است که موجب افزایش التهاب در دستگاه گوارش می شوند.

برای پیشگیری از اسهال، حبوبات را می توانید به همراه فیبر محلول مصرف کنید. اما اگر به اسهال مبتلا هستید از خوردن آنها پرهیز کنید.

بعضی میوه ها
میوه هایی مانند توت ها، آناناس، گیلاس، مویز و انگور می توانند شرایط اسهال را وخیم تر سازند.

بد جذبی فروکتوز موجود در این میوه ها که به شل شدن مدفوع منجر می گردد، عامل کلیدی در این زمینه است.

هنگام ابتلا به اسهال مصرف میوه هایی مانند موز مشکل آفرین نخواهد بود.

سبزیجات چلیپایی
هنگام ابتلا به اسهال، سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، کلم، و گل کلم می توانند شرایط را وخیم تر سازند.

این سبزیجات حاوی یک کربوهیدارت پیچیده هستند، که گوارش آن سخت است.

بعلاوه، آنها حاوی فیبر نامحلول هستند که شرایط اسهال را وخیم تر ساخته و فراوری گاز را در دستگاه گوارش افزایش می دهد.

افزون بر سبزیجات چلیپایی، مصرف کنگر فرنگی، جوانه بروکسل، پیاز، موسیر، تره فرنگی و مارچوبه را نیز کنار بگذارید. 2

غذاهای ناسالم

چه اسهال داشته باشید چه نداشته باشید، باید همواره مطمئن شوید که تنها غذایی بخورید که کاملا شسته و خوب نگه داری گردد.

همواره بهداشت غذا را رعایت کنید.

قبل از آماده کردن یا خوردن غذا، دست هایتان را به طور کامل بشویید.

به طور کامل همه میوه ها و سبزیجات خام را بشویید.

سطوح آماده سازی غذا را قبل و بعد از استفاده، تمیز کنید.

همه غذاها را در دمای داخلی 160 درجه فارنهایت بپزید.

به جای مانده غذاها را بلافاصله پس از خوردن غذا فریز کنید. 3

در هنگام اسهال چه بخوریم

مـوز
موز یکی از موادی است که برای سیستم گوارشی که به هنگام اسهال به هم ریخته، مناسب می باشد، زیرا میوه ای ملایم و سهل الهضم می باشد.

موز به دلیل دارا بودن پتاسیم فراوان، می تواند به جایگزین کردن الکترولیت هایی که دراثر اسهال از بدن دفع شده اند، یاری کند.

از طرفی موز به دلیل داشتن پکتین فراوان (نوعی فیبر قابل حل) می تواند به جذب و حفظ مایعات در روده ها یاری نموده و از دفع آب و سایر مواد مورد احتیاج بدن جلوگیری کند.

موز بعلاوه حاوی مقادیر قابل توجهی از یک نوع فیبر قابل حل به نام اینولین می باشد که به رشد و تقویت باکتری های مفید بدن که در روده زندگی می نمایند، یاری می کند.

سیـب
سیب نیز مانند موز حاوی پکتین فراوان می باشد. البته سیب خام به دلیل فیبر فراوانی که دارد برای سیستم گوارش و روده هایی که دچار اسهال شده اند مناسب نمی باشد و باید سیب را به صورت پخته شده (کمپوت) مصرف نمود تا هضم آن برای دستگاه گوارش آسان تر باشد. در این صورت، بدن علاوه بر بهره مند شدن از پکتین موجود در سیب از سایر مواد مغذی آن نیز بهره مند می گردد.
نان تست و کراکر (بیسکویت بدون شکر)
زمانی که در شرایط سلامت هستید و معده و روده های شما دچار اسهال نشده اند، تا حد امکان از غذاهای کامل (حاوی سبوس) بهره ببرید، اما زمانی که دچار اسهال می شوید بهتر است از مواد غذایی غیرسبوسدار استفاده نمایید، زیرا هضم آنها برای روده های دچار اسهال آسان تر می باشد.

استفاده از بیسکویت بدون شکر مانند چوب شور به دلیل دارا بودن نمک در دوره اسهال مناسب می باشد.

برنج و سیب زمینی پوره شده
برنج و سیب زمینی از مواد نشاسته ای سهل الهضم و کم فیبر بوده و برای معده و روده هایی که در اثر اسهال به هم ریخته اند مناسب می باشند.

برنج را به صورت کمتر و بدون اضافه کردن کره و یا روغن مصرف کنید، زیرا چربی برای سیستم گوارشی که دچار اسهال شده مضر می باشد.

مرغ بخار پز شده
گوشت مرغ بخارپز شده به دلیل دارا بودن بافت نرم و سهل الهضم بودن پروتئین آن، در دوره اسهال توصیه می گردد، زیرا از این طریق می توان مقادیری از مواد مغذی و مورد احتیاج را به بدن رسانید. کره و انواع روغن برای سیستم گوارشی که دچار اسهال شده است مناسب نمی باشد، بنابراین از سرخ کردن و یا تفت دادن گوشت مرغ در این زمان خودداری نموده و آن را به شکل بخارپز مصرف کنید.
ماسـت
معمولاً در طی مدتی که دچار اسهال می شوید، توصیه می گردد از مصرف محصولات لبنی خودداری کنید، اما ماست و دوغ از این قانون استثنا می باشند.

سعی کنید از دوغ و یا ماست هایی که دارای پروبیوتیک می باشند بهره ببرید، زیرا به حفظ باکتری های مفید موجود در روده یاری می نمایند و سبب تقویت سیستم گوارش بدن می شوند.

نوشیدنی های گیاهی
از میان انواع نوشیدنی های گیاهی می توان به دو نوع آن اشاره نمود: نعنا و بابونه
چای نعنا
نعنا بر روی سیستم گوارشی معده و روده ها، اثر مسکن داشته و سبب تسکین عضلات موجود در جدار روده ها شده و انقباض روده ها را کاهش می دهد.

چای نعنا بعلاوه سبب کاهش نفخ و گازهای روده ای می گردد.

چای بابونه
چای بابونه نیز در کاهش التهاب معده و روده مؤثر بوده و اسپاسم های روده ای را کم می کند. 4

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.asriran.com

3.www.mihannovin.ir

4.www.jamnews.com

منبع: راسخون

به "باید ها و نباید های خوراکی در هنگام اسهال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید ها و نباید های خوراکی در هنگام اسهال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید