آموزش پخت لبو بازاری؛ ویژه شب یلدا

به گزارش وبگردی طفره، خبرنگارانـ لبو یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ریشه های خوراکی است که در بین ایرانیان هوادار زیادی دارد. لبو در فصل پاییز به بازار می آید و خوردنی خوشمزه محبوب در شب های سرد پاییزی و زمستان است. لبو در تهیه انواع سالاد، بورانی، ترشی، مربا و برخی خوراک ها و آش ها کاربرد دارد؛ ولی خوردن لبو به صورت پخته همراه با شکر یا شیره رایج تر است.

آموزش پخت لبو بازاری؛ ویژه شب یلدا

به گزارش وبگردی طفره، لبوی پخته یکی از خوراکی های سنتی و خوشمزه شب یلداست. معمولا لبو هایی که در منزل تهیه می کنیم، رنگ و غلظت لبو های بازاری را ندارند. در این مطلب برآنیم تا با روشی بسیار ساده طرز تهیه لبوی خوش رنگ و غلیظ بازاری را در منزل با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم؛ پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه لبو بازاری

لبو میانه: 10 عدد

شکر: نصف لیوان

نبات: دو تکه میانه (100 گرم)

آب: به مقدار لازم

نکات مربوط به لبو

لبو یا چغندر قرمز ریشه اصلی گیاه چغندر است. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ید، کلسیم، ویتامین C، نیترات، بتائین و آنتی اکسیدان های قوی مثل بتاکاروتن، کاراتنوئید ها و فلاونوئیدهاست. لبو بعلاوه طبع معتدلی دارد. هنگام خرید لبو توجه داشته باشید که لبوی مرغوب باید کوچک و سفت و رنگ آن نارنجی پر رنگ باشد. اگر لبو خیلی بزرگ همراه با ریشه های پشمی زیاد بود، هرگز آن را خریداری نکنید؛ زیرا نشان دهنده یک لبوی پیر است. لبوی خیلی بزرگ معمولا وسطش سفت است و مغزپخت نمی گردد. به طور کلی همواره سعی کنید لبو های کوچک یا میانه را بخرید که پخت شان هم راحت تر است.

طرز تهیه لبو بازاری

ابتدا لبو ها را خوب بشویید؛ ولی پوست نکنید. لبو ها را داخل یک قابلمه بگذارید و روی آن آب بریزید. آب باید به میزان ای باشد که روی لبو را کاملا بپوشاند. شکر را به آب اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید. ابتدا حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را روی کم ترین حالت تنظیم کنید و درب قابلمه را ببنید. باید صبر کنید تا لبو ها بپزند. حدود یک ساعت و نیم زمان ضروری است تا لبو خوب پخته گردد. بعد از گذشت این مدت زمان قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و لبو ها را یکی یکی از قابلمه بیرون بیاورید. لبو ها را داخل یک سینی بچینید و چند دقیقه صبر کنید تا از حرارت بیفتد؛ سپس پوست لبو را که حالا خیلی نرم شده است، با دست و خیلی آرام بگیرید.

لبو های پوست گرفته را دوباره داخل همان قابلمه بگذارید و نبات را به همان آب لبویی که داشتیم، اضافه کنید. دوباره درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید لبو ها با نبات و با حرارت خیلی کم حدود 1 ساعت دیگر بپزند. سپس اجاق گاز را خاموش کنید و لبو های آماده را داخل ظرف سرو بچنید. خواهید دید که آب لبو بسیار غلیظ شده است. این آب غلیظ و خوش رنگ را روی لبو ها و اطراف ظرف سرو بریزید. می توانید برای تزیین یک لبو را برش بزنید و با قالب های گل یا قلب قالب بزنید و دور ظرف سرو بچینید. نوش جان

منبع: فرارو

به "آموزش پخت لبو بازاری؛ ویژه شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش پخت لبو بازاری؛ ویژه شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید