در زمان گرمازدگی این کارها را انجام ندهید

به گزارش وبگردی طفره، پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه در گرمترین روزهای سال قرار داریم، از تدابیر طب ایرانی در مورد پیشگیری و برطرف گرمازدگی گفت.

در زمان گرمازدگی این کارها را انجام ندهید

به گزارش فارس، مهشید چایچی، پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه در گرم ترین روزهای سال قرار داریم و ممکن است افراد دچار گرمازدگی شوند تأکید کرد: بهتر است تا جای ممکن بچه ها، زنان باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری خاص در ساعات اوج گرما از منزل بیرون نیایند و در صورت ضرورت از وسایل نقلیه دارای تهویه مناسب و کلاه نقاب دار استفاده نمایند و سعی نمایند بیشتر از محل های سایه تردد نمایند.

وی با اشاره به بعضی علائم گرمازدگی همانند ضعف شدید و خستگی، سردرد، استفراغ و حالت تهوع، رنگ پریدگی، بالا رفتن دمای بدن، کاهش فشار خون، افزایش ضربان قلب و... گفت: شایع ترین علائم گرمازدگی سردرد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی با حالت تهوع و سنگینی سر همراه می گردد و حتی ممکن است در اثر کم آبی شدید دچار اختلال حواس گردد.

کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: در حالت گرمازدگی بدن نمی تواند گرمای اضافی خود را دفع کند در نتیجه دمای بدن افزایش می یابد که می تواند باعث آسیب به سایر اندام های بدن گردد و شایع ترین علامت آن سردرد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی نیز با حالت تهوع و سنگینی سر همراه است.

چایچی تأکید کرد: در این حالت از گرفتن دوش آب خیلی سرد به علت ایجاد شوک ناگهانی و قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر خودداری کنید. بعلاوه از نوشیدن مایعات بسیار سرد پرهیز کنید، فرد گرمازده بایستی در فضای سرد قرار گیرد تا به تدریج و آهسته بدن خود را خنک کند و کم کم مایعات خنک بنوشد تا دچار معده درد نگردد.

وی اضافه کرد: در برخورد با فرد گرمازده پاهای او را بالاتر از سطح بدن قرار داده و لباس های او را کم کنید. ماساژ دادن گونه ها، پیشانی و پشت گوش ها با روغن بنفشه بادام نیز به پیشگیری و برطرف گرمازدگی یاری می نماید. بعلاوه اسپری کردن گلاب بر سر و صورت و جلوی گردن یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب بر روی سر در برطرف گرمازدگی مؤثر است.

کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: در گرمای شدید و در حالت گرمازدگی می توان از دوغ و شربت های گلاب، سکنجبین، بیدمشک، با اضافه کردن مقداری گلاب، خاکشیر، تخم شربتی، تخم خرفه و آب لیمو ترش تازه استفاده کرد. بعلاوه می توان سکنجبین را با تخم کاسنی مخلوط نموده و کمی گلاب به آن اضافه کنیم؛ البته خانم های باردار در مصرف تخم های لعاب دار احتیاط نمایند.

این پزشک و متخصص طب ایرانی با تأکید بر اینکه در فصل گرما نباید از خوراکی های سنگین و خیلی چرب و شیرین استفاده کنیم، اظهار کرد: بهتر است در این فصل بیشتر از سوپ ها و غذاهای آبکی استفاده کنیم.

منبع: فرارو

به "در زمان گرمازدگی این کارها را انجام ندهید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در زمان گرمازدگی این کارها را انجام ندهید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید